Aktuális rendezvényeink

A Csapat

Óriási megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon Chef lehetek és lehet egy saját konyhám.

Szerencsém volt, mert mind az iskolában, mind az előző munkahelyemen hatalmas szaktekintélyű emberektől tanulhattam. Ezt a tudásomat próbálom kamatoztatni itt a Rathauskellerben hétről hétre.

Az a célom, hogy olyan ételeket, olyan alapanyagokat, technikákat és ami a legfontosabb, olyan szemléletet mutassak meg a vendégeinknek, amivel nem találkozhatnak a környéken.

ELEK BALÁZS

CHÉF


Hogyan kerültem közel a borokhoz és Budakeszihez? A finom ételek és borok iránti szeretet a génjeimben van. A családom miatt kezdtem el érdeklődni a minőségi borok iránt és elhivatottan próbáltam megmutatni a barátaimnak, hogy létezik élet a sörön és a fröccsön túl is. Imádtam a szép boros címkéket és a fehérbor csillogását egy borospohárban.

Vizuális típus vagyok. Egy hónap szakdolgozat írás alatt beleszerettem Egerbe, a Bikavérbe és a bormarketingbe. Jöttek a borkóstolók, WSET kurzusok és belecsöppentem a magyar borok világába. Az elmúlt években lelkesen szerveztem borkóstolókat, rendezvényeket, kitartóan tanultam és magamba szívtam mindent, amit csak láttam, ettem, ittam.

Majd egyszer csak szembe jött velem Budakeszi és a Veritas új borbisztrója. Nem lehetett véletlen a találkozás, hiszen gyerekkorom nagy részét itt töltöttem. Most újra második otthonom lett. Azóta is szervezek, kóstolok, menüket írunk és továbbra is lelkesen és mosolyogva várok mindenkit, aki velem együtt tiszteli és szereti a borok világát...

 

 

HEHL SZILVIA

ÜZLETVEZETŐ


Minden a születésemkor kezdődött... Szüleimnek köszönhetem a tudást, a bor szeretetét és az elkötelezettséget, hiszen szőlőtermelésben, borkészítésben és szinte azt mondhatom, hogy egy boros hordóban nőttem fel. Szerettem a szőlőt. Végignézni, ahogyan egy "száraz" tőkéből erőtől kicsattanó, élettel teli csoda terem. Sokat tanultam róla, édesapám díjnyertes borainak minden cseppjében benne van a két kezem munkája.

A vidéki élettől távolodva (de Budakeszihez közeledve) a Gazdasági Főiskola turizmus-vendéglátás szakán fejlesztettem tudásomat, miközben egy amerikai kávézóláncnál szereztem gyakorlatot, mint termékmenedzser. A kávékészítést, annak gazdasági hátterét és értékeit elemeztem éveken át, miközben a kávé iránti szenvedélyemben kiélhettem a kreativitásomat. Szívecske, virágok, falevél, a tejhab csodákra képes... Ahogyan a kávé is. Sokat töprengek azon, hogy mennyi minden közös a kávé és a bor kóstolásában.

Most közelebb kerültem a borok világához a Veritas és a Rathauskeller színeiben. Persze kicsit más szemszögből. Ezúttal nem a készítést vizsgálom, hanem ízeket, illatokat, érzéseket, benyomásokat, savat, cukrot, és mindent, ami hasznos vagy éppen az ellenkezője..
És azt hiszem, ha nem állna ilyen lelkes és tehetséges csapat mellettem - mögöttem -, nem menne mindig minden ilyen könnyedén, bármiről is legyen szó. Kitartás, tanulás, fejlődés? -:)

SINKOVITZ EMESE

ÜZLETVEZETŐ-HELYETTES


Fiatal korom ellenére határozott elképzeléseim vannak. Ehhez hozzátartozik a vendéglátás és a bor szeretete, mely elindított egy úton.


A főiskola és a WSET bortanfolyamok mellett a gyakorlatra helyezem a legfőbb hangsúlyt. Fél év gyakorlat nagyon meghatározó volt számomra Budapest egyik legrégebbi éttermében. Itt jöttem rá, mi is érdekel valójában.


A vendégekkel való kommunikáció nem esik nehezemre, sőt ez az, ami feldob napközben. Kevesen mondhatják el, hogy a munkájuk egyben a hobbijuk is, én ezen szerencsések közé tartozom..:-)

Budakeszin kerültem igazán közel a borokhoz és a gasztronómiához, bár a családunkban az étkezés mindig is egy külön szertartás volt. Célom a jövőre nézve, hogy minél több emberrel ismertessem és szerettessem meg a borokat és a gasztronómiát, s hogy észrevegyük, mennyi különleges dolog vesz körül minket...

 

 

BOLLA NIKOLETT


Precizitás, figyelem, törődés, alkotásvágy. Ez a négy tulajdonságom indított el a nagy útra gyermekkoromban. Az élet egyből mély vízbe dobott, amikor a vendéglátásba csöppentem. Először kis magyar éttermekben, kávézókban kezdtem, majd egy cyprusi szállodából egy londoni Michelin-csillagos étterembe kerültem, mint felszolgáló, később, mint szakács.

Sokan kérdik, ez hogy lehet? Szakács és felszolgáló? A válasz egyszerű: szeretem az embereket, szeretek foglalkozni velük és szeretek alkotni-főzni. Vendéglős végzettségemmel és más országokban szerzett tudásommal most a Rathauskeller csapatát erősítem a konyhán és a pályán.

A Bor iránti szeretetem itt ért el a csúcspontra, itt Budakeszin. Kollégáim segítségével beletanultam a borkóstolás rejtelmeibe és azóta is gyarapítom tudásomat elméletben és gyakorlatban egyaránt, hogy vendégeinket segíteni tudjam a tökéletes bor- és étel kiválasztásában.

MOLNÁR DÁNIEL

SZAKÁCS

zt hiszem most már kijelenthetem, hogy a borok és én találkoztunk. De nem csupán a Veritas Budakeszi Bisztróban töltött munka alatt, ahol is igyekszem a lehető legtöbbet elsajátítani mind elméletben, mind pedig gyakorlatban a bor fogyasztásáról és a köré épülő fogyasztási kultúráról, hanem azon túl is.

Nem is olyan régen még elképzelhetetlen volt számomra, hogy a finom, lédús, óriás szőlőszemekre nézve a bor jusson eszembe, ma már azonban szőlőt látva azon morfondírozom, milyen bort kóstoljak, amilyen hamar csak lehet?

Színes út vezetett idáig (mint bárpultunk mögött a display), de hálás lehetek és vagyok is az ?állás felelősöknek? odafent, hogy ebbe az irányba terelgettek. Itt kaptam kihívást, mozgalmasságot, rengetek újdonságot, fiatal és lendületes csapatot, virágzó vendégkört és, ami a legfontosabb: LEHETŐSÉGET, amivel ÉLNI SZERETNÉK!

KAZI SZANDRA